Motto

Micile piedici nu sunt de fapt piedici. Iubirile reale si intense sunt flacari intretinute si din exterior, de frumusetea si de frumusetile lumii, de bucuria inspirata de acestea. Inainte de toate florile nu se rup, florile nu se taie, florile nu se vand, florile nu se cumpara, ci florile se privesc, florile se admira; ochii se umplu de caldura culorilor lor, si sufletul de mireasma lor.
Liviu


Invit pe toate cele care vor sa le public materiale pe blogul acesta al meu, sa apeleze cu toata increderea, scriindu-mi pe adresa email: "mara.sunt@yahoo.com" Nici barbatii nu sunt exclusi !

Persoane interesate

duminică, 26 septembrie 2010

frumos la genul feminin.....


Imi aduc aminte ca dintotdeauna frumesetea feminina a placut, trupurile noastre fiind din vremuri ancestrale sursa de inspiratie pentru creatorii de arta. Va arat aici doua ipostaze feminine, redate asa de un anumit curent al artei moderne. Oare ce sa admiram mai intai, frumesetea acestor trupuri, sau frumusetea redarii lor? Eu cred ca pe amandoua. Numai ca, daca nu am avea noi trupurile pe care le avem, artistii ce ar mai putea picta, avand acest subiect, adica, nudul?  De aceea ma gandesc eu ca trebuie sa privim admirativ spre ceea ce suntem, dar si spre ceea ce redam, noi sau altii, din ceea ce suntem. Iar faptul ca ne acoperim, sfiaose, frumusetile, nu ne va sterge niciodata acele frumuseti. Domnul Emil, de cate ori ne intalnim, la despartire imi spune ca sunt frumoasa. Am vreun motiv sa nu-l cred? Nu cred ca am! Este ceea ce vreau sa dovedesc si cu acesta postare..................................

2 comentarii:

  1. Intre cele doua ipostaze este si o diferenta. Prima fascinanta pare inconstienta de farmecul propriu, spre deosebire de a doua fascinanta care invita stie ea la ce. Pentru prima, una e inconstienta, alta, indiferenta si ea nu pare totusi indiferenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr'adevar Liviu! Si'apoi: prima doarme si viseaza mangaieri, ce-a de-a doua, care poate fi chiar prima trezita din vis, invita la realizarea visului. Singurul lucru care pare a o deranja este 'ramasita' aceea de camasa de noapte, pe care, salbatic, si-o inlatura; sandalele pot ramane. Asa vrea ea sa ne astepte!

    RăspundețiȘtergere