Motto

Micile piedici nu sunt de fapt piedici. Iubirile reale si intense sunt flacari intretinute si din exterior, de frumusetea si de frumusetile lumii, de bucuria inspirata de acestea. Inainte de toate florile nu se rup, florile nu se taie, florile nu se vand, florile nu se cumpara, ci florile se privesc, florile se admira; ochii se umplu de caldura culorilor lor, si sufletul de mireasma lor.
Liviu


Invit pe toate cele care vor sa le public materiale pe blogul acesta al meu, sa apeleze cu toata increderea, scriindu-mi pe adresa email: "mara.sunt@yahoo.com" Nici barbatii nu sunt exclusi !

Persoane interesate

miercuri, 15 septembrie 2010

domnului Emil 7

                   Vreau acum sa fac un fel de pledoarie pt. acest blog al meu. Stiu-bine ca apar a fi nerusinata, putini sunt cei care dupa ce ma privesc aici, nu imi spun asa. Dar eu nu cred ca sunt nerusinata. Am sa va arat aici, pentru a ma apara, cateva tablouri pictate de francezul Courbet, am sa incep cu unul numit "Originile lumii" ,       
  Socant, nu?  Dar socant numai pt. aceia care nu inteleg frumusetile lumii, si nu inteleg ca acolo, in frumusetea aceasata redata pictorial de Courbet, ne avem cu totii originile, chiar si aceia ,(acelea) care aici ma balacesc in fel si chip.
Important pt. mine este ca oameni precum domnul Emil, inteleg si admira aceste frumuseti.
Aseara m-am intalnit pe strada cu sotia domnului Emil. Nu va ascund ca mi-a fost cam teama de reactia dansei, si ca mi-a fost si rusine, macar ca, stiu, nu ar fi trebuit.  Dar doamna a reactionat intr-o maniera minunata pt. mine, mi-a zambit, mi-a raspuns la salut, si am schimbat doua-trei vorbe.
Unor astfel de oameni, nefatarnici si minunat de normali, le este dedicat acest blog.
Unul dintre admiratorii mei a spus, intr-un comentariu, ca frumusetile lumii pornesc din interiorul nostru. Are mare dreptate!

16 comentarii:

  1. E greu si de spus si de inteles! Uneori trebuie sa trecem de aceasta neputinta cu deschidere, adica inainte de toate fara sa ne acuzam. Ci sa intelegem mesajul fiecaruia, bucuria, nedumerirea, fascinatia fiecaruia. Uneri ne credem atacati fara sa fim atacati si u intelegem cat si unde suntem invitati. Nu este obligatoriu sa raspundem la invitatie daca nu simtim ca ni se potriveste. dar e bine sa raspundem daca dam macar de un fir de posibilitate de a ne intelege, de a ne bucura impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti "nerusinata", dar asta e minunat!
    Nu are de ce sa-ti fie rusine. Dimpotriva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc mult amandorura.
    Oameni ca voi, care ma inteleg fara sa ma acuze, ma incurajeaza in a mai aparea aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pff..oameni buni .. nu ma voi opri din a critica acest blog .. pentru ca am atatea de scris si poate prea putin timp sa spun totul .. Doar pentru ca sunt tablouri in care femeile apar nud .. nu inseamna ca si noi trebuie sa facem asa .. Daca sculptura nu are maini .. tre sa ne taiem si noi mainile doar de dragul artei ? Hah .. vai de vietile voastre . ;)
    Cu 'respect' , Anonim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Anonim - arta e facuta spre a ne mutila??? Daca dvs. asa o intelegeti, atunci pricep de ce criticati. Si ma bucur ca vreti sa ramaneti un Anonim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pardon!!! S-ar parea ca domnul Anonim e , de fapt, o doamna Anonima, pt, ca zice "Doar pentru ca [...] femeile apar nud .. nu inseamna ca si NOI trebuie sa facem asa.." Daca v-am gresit sexul, va rog sa ma iertati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma refeream la NOI , oamenii .

    RăspundețiȘtergere
  8. Inteleg, iertare!!!! Dar mai inteleg ca pe mine nu ma incluzi acolo? Priveste-ma bine, si-ti vei da seama ca sunt om, femeie, sunt Mara!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am spus eu ca nu te includ acolo ? Normal ca te includ .. Ne dai mult prea multe dovezi ca esti femeie , nu am cum sa omit acest lucru . Dar , parerea mea ramane neschimbata ..
    De ce toata lumea spune ca frumusetea interioara este cea mai de pret , daca femei ca tine apar in astfel de ipostaze ?
    Pronografia ar trebui interzisa , mai ales pe site-uri de socializare atat de cunoscute , ca acesta : blogspot .

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru 'includere' domnule Anonim, mie imi este de-ajuns si atata ca sa simt ca am primit un compliment din partea ta. Ca nu-l merit, asta e alta poveste, important e ca mi-l faci tu. Vorbesti despre "ipostazele" mele de aici si, in mare contrapunere, despre frumusetile noastre interioare. Dar o chiar asa de mare contrapunere nu stiu daca exista. Iti dai seama cat curaj mi-a trebuit sa apar asa, si mai mult ca sigur ca daca nu-l aveam pe Sebastian langa mine si pe domnul Emil ca sincer si 'pipaibil' admirator, nu as fi facut-o, nu as fi continuat sa o fac. Dar, deocamdata, am de gand sa ma opresc aici; poate, peste niste luni voi reveni cu noi poze, nu stiu, dar pana atunci am de gand sa vorbesc despre altceva aici: exact despre frumusetile noastre interioare. Numai ca, spre deosebire de tine, care vrei sa vorbesti despre aceste frumuseti pornind chiar de la ele, eu am sa vreau sa vorbesc despre ele pornind de la frumusetile din afara noastra. Cand am avut indrazneala sa ma "expun" asa, eu asta am vrut sa fac. Repet, nu ma consider o femeie frumoasa, dar vreau sa fie bine-inteles gestul meu de a va arata tuturor cat de mult as dori sa devin frumoasa, si sa va placa, si sa ma admirati, si sa ma aprobati.

    RăspundețiȘtergere
  11. Atata timp cat nu vei mai posta poze cu tine nud , iti voi respecta creatia . Dar , in caz contrar , parerea mea ramane neschimbata .
    Multumesc pentru intelgere .

    RăspundețiȘtergere
  12. Oare de ce te deranjeaza pozele mele nud? Sunt urata? Sunt prea indrazneata? Chiar mi-ar place sa-mi spui. Te deranjeaza faptul ca sunt prea naturala? Astept cu mare nerabdare comentariile tale!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mara,

    Sorry I do not speak Romanian. You have both a beautiful spirit and body. Thank you for sharing both. As for "Anonymous", he/she hates themselves for seeking out nude pictures and blames you for that. They are a pitiful worm, to be found all over the world. I look forward to more of you posts.

    RăspundețiȘtergere
  14. palouse2010 - thanks !!! You my great friend ! Kisses......

    RăspundețiȘtergere